Pin It

Адриана Лима

Супер моделът Адриана Франческа Лима е родена в град Салвадор,щата Баия,Бразилия.
На 13 годишна възраст,докато пазарувала в местен търговски център бива забелязана от известен моден фотограф,който забелязва потенцялът и на фотомодел.
През 1996г.,когато е едва 15 годишна,тя печели престижният конкурс "Форд супермодел на Бразилия",организиран от Форд Моделс.
По-късно през съшата година завършва на второ място на международният конкурс "Форд супермодел на света".



Малко след това Лима,се мести в Ню Йорк и подписва договор с "Elite Model".В периода 1997-1998г. се появява в списанията Vogue и Marie Clair,като също така дефилира на модния подиум за Кристиан Лакроа,Валентино и др.
Първият голям пробив на Адриана,е след като се появява на билборд на Vassarette на площада Таймс скуеър.От тогава започва кариерата и като модел на печатни издания и става рекламно лице на марка дрехи Guess.
Започва да работи за извесни марки като Maydelline","bebe" и "Mossimo" и се появява на кориците на списания за висша мода като "Harper's Bazzar,ELLE.
Лима за първи път се появява на модният подиум на Victoria'с Secret през 2001 г.,а през 2003г. открива тяхното ежегодно модно шоу Victoria"s Secret- Fashin Show.



През 2001г. Адриана,учатва във филмчето "The Follow" от серията късометражни филмо "The Hire на BMW.Във филма Клайв Оуен, играе дедектив,нает да преследва героинята на Лима,която е обвинена в изневяра на нейния известен съпруг,в ролята Мики Рурк.
Адриана е имала връзки с известни личности.Един от тях е Лени Кравиц,с когото са разделени от 2003г.През април 2006г. в интервю за списанието GQ,Лима,заявява,че заради религиозните си католически убеждения,тя все още е девствена -  „Сексът е за след брака. Мъжете трябва да уважават моя избор. Ако не го уважават, значи не ме желаят.“
Пре 2008г. топмоделката се сгодява за сръбският баскетболист Марко Ярич.през 2009г.,в деня на влюбените,двамата сключват брак.А през същата година на 15 ноември тя ражда момиченце на име Валентина Лима Ярич.


Search Engine Submission - AddMe Real Time Web Analytics